
גבינה מותססת היא לא ממרח אגוזים
אז מה הופך את הגבינה שלנו לגבינה ולא לממרח אגוזים?
הסוד טמון בתהליך ההתססה.
תהליך ההתססה נוצר בעקבות של הכנסה של חיידקים "טובים" בצורת פרוביוטיקה או בצורת של רג'ובילק (זרעי כוסמת מונבטים ומושרים במים) לתוך החלב אגוזים. כל מה שאנחנו עושים זה לתת לחיידקים לייצר מצא להתרבות בתוך החלב אגוזים ועל ידי כך להפוך אותו לגבינה טבעונית.
נסו לדמיין לעצמכם. איך חלב הופך לגבינה? או חומר נוזלי הופך בין לילה לחומר מוצק? כמו גבינה צהובה, או משחתי כמו במקרה של גבינה לבנה. התשובה היא הפרוביוטיקה. זה קורה גם בגבינות מחלב בעלי חיים (פרה, עז, באפאלו וכו') אבל זה לא מוגבל רק בחלב מן החי. לכן אפשר לייצר את אותו תהליך של התססה לקטית גם על מוצרי חלב מן הטבע (שקדים, קשיו, מקדמיה, חמנייה, סויה וכו').
בגבינות האגוזים שלנו אנחנו מעבירים את האגוזים תהליך של התססה לקטית בה הפרוביוטיקה (רג'ובילק) שאנחנו מכניסים לגבינות גדלה בתוך ממרח האגוזים והופכת אותו לגבינת אגוזים מן המניין, ומאפשרת לו לקבל את המרקם, הטעם והאיכות שיש לגבינות "רגילות" עליהם גדלנו.
תהליך ההתססה הוא תהליך פשוט אך עדין מאוד שדרושה לו מיומנות וניסיון בכדי להצליח. את המתכון שלנו אנחנו לא בנינו ביום אחד ובטח שלא אחרי התססה אחת. לכן אל יאוש אם בפעם הראשונה שתכינו גבינה מאגוזים לא תחוו חיוות הצלחה מסחררת. זה לוקח זמן, אהבה, ניסוי וטעייה.

ולקינוח המאמר הזה -
איך מכינים גבינה מעולה!
1. קונים אגוזי קשיו או מקדמיה.
2. משרים שתי כוסות ל-4 שעות
3. טוחנים את האגוזים בבלנדר חזק, ביחד עם כפית פרוביוטיקה טבעונית וכוס מים.
4. את הבלילת גבינה שמים בכלי להתססה (יכול להיות סגור או נושם, זה עובד בשתי המקרים)
5. משאירים לתסוס בין 24 ל-48 שעות, תלוי בטעם שרוצים ובמזג האוויר.
6. אחרי ההתססה מטבלים לפי הטעם (מלח, שימרי בירה וכיד הדימיון) .
7. שומרים בקרור.
בתיאבון!