
יתרונות בריאותיים של הקשיו
חומצות שומן חד בלתי רוויות שמגנות על הלב והסוכר
לא רק שיש לקשיו תכולת שומן נמוכה יותר מאשר רוב אגוזים אחרים, כ 82% מהשומן שלהם הם חומצות שומן חד בלתי רוויות, פלוס כ66% של תוכן חומצת שומן בלתי רווי זה הם שומנים בעלי חומצות שומן חד-בלתי רוויות הבריאות ללב, בדומה לחומצות השומן שנמצאים בשמן זית. מחקרים על חולי סוכרת הראו, שהוספת שומן חד-בלתי רוויות בשילוב דיאטה דלת שומן, יכול לעזור להפחית רמות טריגליצרידים גבוהות. טריגליצרידים הם הדרך בה הגוף שלנו מאחסן מזון בדם (בניהם שומנים/סוכרים), רמות טריגליצרידים גבוהות קשורות לסיכון מוגבר למחלות לב. הכנסת קשיו לתזונה שלכם בעלת שומנים חד-רוויות זה רעיון טוב, במיוחד עבור אנשים עם סוכרת.
מטורף על הלב שלך? תחטוף קשיו!
מחקר שפורסם ב"מגזין הבריטי לתזונה", אשר זיהה שלמספר אגוזים מבין כלל המזונות הצמחיים יש את נוגדי החמצון הכולל הגבוה ביותר, מציע שאגוזים שרמת נוגדי החמצון בהם גבוהה עשוי להיות המפתח לפתרון ההגנה על סיבולת לב-ריאה.
תוכן נוגדי החמצון הגבוהה שבאגוזים מסייע להסביר את תוצאות המחקר על נשות איווה אשר גילה שהסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם בעורק פחתו בצורה עקבית עם הגדלת צריכת האגוזים/חמאת בוטנים. שיעורי התמותה הכולל ירדו ב-11% עבור צריכה של מנה אחת של אגוזים/חמאת בוטנים פעם בשבוע. וירידה של 19% בצריכה של 4 פעמים בשבוע.
אפילו יותר מרשים היו התוצאות של מחקר שסקר את הקשר שבין אגוזים לסיכון נמוך יותר של מחלת לב כלילית (תפקוד לקוי או נזק לשריר הלב), שגם יצא לאור ע"י "מגזין הבריטי לתזונה". במחקר זה, החוקרים בדקו ארבעה מחקרים גדולים באוכלוסיה – המחקר על קבוצת נשים פרוטסטנטיות בקליפורניה, המחקר על נשות איווה, "מחקר בריאות אחיות" והמחקר על הרופאות (כל המחקרים עסקו בקשר אורך הטווח שבין אורח חיים ודיאטה למחלות וסיבות מוות). כאשר הצליבו את העדויות מכל ארבעת המחקרים, גילו שנשים שצרכו לפחות 4 פעמים בשבוע אגוזים הראה על ירידה של 37% בסיכון למחלת לב כלילית בהשוואה לאלה שמעולם לא או לעתים רחוקות אכלו אגוזים. לכל מנה נוספת של אגוזים בשבוע היה קשר ישיר עם הפחתת הסיכון בממוצע של 8.3% במחלת לב כלילית.
עצה מעשית: בכדי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם בעורק, צריך ליהנות מחופן קשיו או אגוזים אחרים או לחלופין מכף ממרח אגוזים לפחות 4 פעמים בשבוע.
נחושת מעצימה את – הגנת נוגדי החמצון, הפקת האנרגיה , כלי דם ועצמות
נחושת הוא מרכיב חיוני של אנזימים רבים ומשחק תפקיד במגוון רחב של תהליכים פיזיולוגיים כולל ניצול הברזל, חיסול של רדיקלים חופשיים (שגורמים לתאים סרטניים), פיתוח העצם, רקמות חיבור, והוא ייצור פיגמנט העור והשיער הנקרא מלנין. לדוגמה, נחושת הוא מרכיב חיוני של האנזים, ביצירת מולקולות חמצן שהם מרכיב חשוב בהגנת נוגדי החמצון והפקת אנרגיה בגוף. נחושת הכרחית גם בלספק את חומר הקרקע ואת גמישות של כלי הדם, העצמות והמפרקים. צריכה תזונתית נמוכה של נחושת יכול להיות גם קשורה לייצור מוגבר של רדיקלים חופשיים וגורמי סיכון לסרטן המעי הגס.
בעיות בריאותיות רבות יכולות להתפתח כאשר צריכת הנחושת הוא לקוי, כולל אנמיה מחוסר ברזל, קרע בכלי דם, אוסטיאופורוזיס, בעיות מפרקים כגון דלקת מפרקים שגרונית, הפרעות במוח, כולסטרול LDL גבוהות, הפחתת רמות כולסטרול HDL, קצב לב לא סדיר ורגישות מוגברת לזיהומים.
מגנזיום - אפשר להירגע, עם עצם חזקה
כולם יודעים כי סידן הוא הכרחי עבור עצמות חזקות, אבל מגנזיום חיוני גם על בריאות העצמות. כשני שלישים של המגנזיום בגוף האדם מצוי בעצמות שלנו. חלקם עוזר לתת לעצמות את המבנה הפיזי שלהם, בעוד השאר נמצאים על פני השטח של העצם שם המגנזיום מאוחסן בשביל שהגוף יוכל להשתמש בו על פי הצורך.
מגנזיום, על ידי איזון סידן, מסייעה לויסות העצב וטונוס השרירים. בתאי עצב רבים, מגנזיום משמש כווסט טבעי של זרימת הסידן בגוף, ומונע מהסידן להיכנס לתוך תאי העצב והפעלת העצב. על ידי חסימת כניסת הסידן, המגנזיום שומר על העצבים שלנו (את כלי הדם ואת השרירים שהם מפעילים) רגועים. אולם, אם הדיאטה שלנו מספקת לנו מעט מדי מגנזיום, הסידן משיג "כרטיס כניסה חופשי" ותאי העצב שלנו יכולים להיות בפעילות יתר, וע"י כך לשלוח הודעות יתר לשרירים שלנו מה שגורם להתכווצות שרירים.
מחסור במגנזיום יכול לתרום לחץ דם גבוה, התכווצויות שרירים (כולל התכווצויות של שריר הלב, בעיות של דרכי הנשימה וגם היווצרות של אסתמה), כאבי-ראש כרוניים, וכן התכווצויות של טונוס שרירים, מתח, כאב ועייפות. לאור תופעות אלה, אין זה מפתיע כי מחקרים הראו כי מגנזיום מסייעה להפחית את תדירות התקפי המיגרנה, מוריד את לחץ הדם, מסייע במניעת התקפי לב, משפר את דפוסי השינה אצל נשים הסובלות מהפרעות שינה בגיל המעבר ומפחית את חומרת אסתמה.
לסייע במניעת אבני מרה
עשרים שנה של נתונים על תזונה שנאספה על 80,000 נשים מ"מחקר בריאות אחיות" מראה כי על נשים שאכלו לפחות 2 כפות של אגוזים, בוטנים או חמאת בוטנים בכל שבוע הקטינו את הסיכון לפתח אבני כיס המרה ב25%. מאחר ושתי כפות זה כל מה שצריך בכדי להקטין מחלות כמו אבנים בכיס המרה , חופן קשיו כנשנוש אחר הצהריים, חופן אגוזי קשיו בסלט או אפילו כריך אחד של ממרח קשיו (יש להקפיד להשתמש בלחם מחיטה מלאה עבור הסיבים, הויטמינים והמינרלים שלה) לארוחת צהריים בכל שבוע, יעשו את העבודה.
(שימושים מומלצים לגבינות סנאי קטן - קישור)
אכילת אגוזים מפחיתה את הסיכון של עלייה במשקל
למרות שאגוזים ידועים בכך שהם מספקים מגוון רחב של הטבות כגון סיבולת לב ריאה והגנה כללית על הלב, רבים נוטים להימנע מהם מחשש לעליה במשקל. מחקר פרוספקטיבי (מחקר שעוקב אחרי האנשים לאורך שנים) שפורסם בכתב העת "אוביסוטי" (השמת יתר) מראה שפחדים האלו הם חסרי כל בסיס. למעשה, אנשים שאוכלים אגוזים לפחות פעמיים בשבוע, הסיכויים שלהם לעלות במשקל קטנים ממי שכמעט אף פעם לא אוכל אגוזים.
מחקר בן 28 חודשים שהיו מעורבים בו 8,865 נשים וגברים בוגרים בספרד, מצא שמתוך המשתתפים מי שאכל אגוזים לפחות שתי פעמים בשבוע הקטין ב31% את סיכוי עלייתו במשקל מאשר המשתתפים שמעולם לא או כמעט אף פעם לא אכלו אגוזים. בקרב המשתתפים במחקר שכן העלו במשקל מי שהעלה יותר במשקל היו אלו שלא אכלו או כמעט ולא אכלו אגוזים.
מחברי המחקר הסיקו, שצריכת אגוזים בתדירות גבוהה נמצאה קשורה לירידה בסיכון במשקל (5 ק"ג או יותר). תוצאות אלו תומכים בהמלצה של צריכת אגוזים כמרכיב חשוב של דיאטה המפחיתה מחלות לב וגם צריכה להפיג את הפחדים של עלייה אפשרית במשקל.
עצה מעשית: אל תתנו לחששות כמו עלייה במשקל, למנוע ממכם מלהנות מהטבותיה ויתרונותיו הבולטים של אכילת אגוזים!
* המאמר מתורגם מאנגלית - מקור המאמר : http://bit.ly/1wzg0uD

